top of page

Bureau Speciale Zaken

Bureau Speciale Zaken is een bedrijfsrecherche- en onderzoeksbureau dat organisaties en ondernemers helpt bij het voorkomen en oplossen van fraude en integriteitskwesties. Onze dienstverlening is simpel: wij brengen de feiten boven tafel. Dit doen wij op een doortastende, integere en juridisch verantwoorde wijze.

Wij zien dat ondernemingen en andere organisaties vaker te maken krijgen fraudezaken en integriteitsschendingen. Ontwikkelingen in de maatschappij zoals de ‘materiële ratrace’ leiden ertoe dat mensen ‘binnendoor weggetjes’ nemen om hun doel sneller te bereiken. Aan de andere kant weegt bij organisaties integriteit steeds zwaarder met meer (interne) regels als gevolg. Zowel interne als externe stakeholders eisen ‘compliance’. Organisaties zijn zelf verantwoordelijk voor naleving en handhaving. De overheid heeft hierin slechts een beperkte rol. Zelfs bij wetsovertreding heeft de overheid (politie, justitie) andere prioriteiten. Bedrijven worden gedwongen om zelf tot oplossingen te komen. Bureau Speciale Zaken levert deze oplossingen. Persoonlijk en vertrouwelijk!

Particuliere recherchebureaus zijn vergunningsplichtig op basis van de Wet Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus. Haar medewerkers zijn in het bezit van de verplichte beroepskwalificaties en gescreend door de Korpschef van de nationale politie. Alle gemachtigde recherchebureaus zijn verplicht te werken volgens de Privacy gedragscode van de Nederlandse Veiligheidsbranche.

Bureau Speciale Zaken is opgericht met bijna 30 jaar ervaring in het bedrijfsleven en specifieke branche expertise in o.a. Automotive, Leasing & financiering en Insurance. Naast kennis van opsporingsmethoden en juridische kaders is deze ervaring van belang voor het snel doorgronden en oplossen van het probleem. Sensitief en integer!

'Gelijk hebben en gelijk krijgen is niet hetzelfde’, weet een ervaren zakenman. Het bepalen en versterken van de juridische uitgangspositie is de basis. De 'afdoening' vindt meestal pragmatisch, zakelijk en confidentieel plaats. De inzet van Bureau Speciale Zaken is 'low profile, high impact'!

bottom of page